“Zo mooi om te zien hoe mensen groeien!”

<p”>Hi, ik ben Bianca Obdam. Jarenlang heb ik gezongen in allerlei semi-professionele coverbands, zoals Koko Blue uit Brabant en het trio Dreamcast. Daarbij liep ik soms tegen specifieke dingen aan, zodat ik geregeld zanglessen volgde om mijn stemtechniek te verbeteren. Ik had verschillende docenten: zo volgde ik een workshop van James Lugo (Vocal coach American Idols 2009) toen hij in Nederland was. Ook heb ik veel gehad aan de lessen van mevrouw Kooreneef en Sanne Graulund.

“Zo mooi om te zien hoe mensen groeien!”

Hi, ik ben Bianca Obdam. Jarenlang heb ik gezongen in allerlei semi-professionele coverbands, zoals Koko Blue uit Brabant en het trio Dreamcast. Daarbij liep ik soms tegen specifieke dingen aan, zodat ik geregeld zanglessen volgde om mijn stemtechniek te verbeteren. Ik had verschillende docenten: zo volgde ik een workshop van James Lugo (Vocal coach American Idols 2009) toen hij in Nederland was. Ook heb ik veel gehad aan de lessen van mevrouw Kooreneef en Sanne Graulund.

Alles op zijn plek

In 2008 volgde ik een CVT-introductieworkshop door Authorised CVT Teacher Ellis Souwerbren-Van Iersel. Op dat moment viel alles op zijn plek, eindelijk had ik een antwoord op al mijn vragen! Ik ging meer cursussen en trainingen volgen en werd zo enthousiast over CVT, dat ik besloot dat ik ook via deze methode wilde lesgeven. Dus begon ik in januari 2010 aan de driejarige opleiding in Denemarken en in december 2012 studeerde ik af als geautoriseerd CVT-docent. Om geautoriseerd te blijven, volg ik iedere drie jaar een update cursus in Denemarken, waar de nieuwste inzichten en ervaringen worden gedeeld.

Je stem als instrument

Als docent vind ik het geweldig om te ervaren hoe leerlingen zich ontwikkelen. Ongeacht hun startniveau, want groei is altijd mooi om te zien! Ik geef graag inzicht in hoe de stem werkt. Zodat je dit instrument beter leert begrijpen en op die manier ook weet hoe je hem beter kunt gebruiken. Van mijn leerlingen krijg ik vaak terug dat ze echt iets hebben aan de tips en adviezen die ik ze geef dat ze zich veilig genoeg bij me voelen om nieuwe dingen uit te proberen.

On stage

Naast mijn activiteiten als docent, sta ik ook geregeld op het podium. Ik zing in de band Janssen & Janssen (Heerhugowaard) en in Airplay (Hoorn). Kom gerust een keer kijken naar een optreden!